Bratři v Krnově jsou v pořádku, ale klášter a kostel je vodou hodně poničen

Milí přátelé,

všichni s bolestí sledujeme lidi postižené velkou povodní. Také naši spolubratři v klášteře v Krnově zažili ničivou sílu vody, která zaplavila téměř celé město, včetně našeho minoritského kláštera a kostela. Dva naši spolubratři br. Bogdan a br. Václav jsou v pořádku. Mají zajištěny základní životní potřeby. Bohužel náš kostel a klášter jsou v kritickém stavu. Pokud jde o Cvilín, voda se během prudkého lijáku dostala pod střechu.

Prosíme dobrovolníky o pomoc

Pro naše bratry ve městě organizujeme pomoc při úklidu kláštera a kostela. Proto bychom Vás rádi pozvali na pomoc s úklidem. Dobrovolníky mohou být jak muži, tak ženy.

Je třeba si s sebou vzít: gumáky, lopaty, rukavice, smetáky, kartáče a hadry. Protože v klášteře není voda a není možné tam připravit žádné jídlo, je třeba si vzít s sebou také pití a jídlo na celý den.

Je možné jet v pátek 20. 9. autem z Brna s naším bratrem Bohdanem. Odjezd bude v 7:00 hod. od brněnského kláštera.

Můžete přijet také vlastní dopravou tak, abyste byli v Krnově kolem 9. hodiny.

Dále můžete přijet také v sobotu 21. 9., ale to už pouze vlastní dopravou tak, abyste byli v Krnově kolem 9. hodiny. Nemůžeme Vám zajistit nocleh, proto bude návrat domů vždy večer.

Kontakt pro dobrovolníky

Prosíme, přihlašujte se na e-mail: [email protected]. Uveďte, kolik lidí pojede, kdy pojedete a zda pojedete vlastní dopravou nebo s br. Bohdanem. Tam je také možné získat další informace.

Finanční pomoc

Pokud byste chtěli podpořit klášter v Krnově finančně, je možné tak učinit na účet naší provincie.
Číslo účtu: 1343337339 / 0800. Zpráva pro příjemce: “Dar na pomoc po povodních”
Pokud bystě potřebovali potvrzení o daru, připište svou adresu a email.

Prosíme Vás o modlitbu za naše spolubratry br. Václava a o. Bogdana.

Moc Vám děkujeme!

Vaši bratři minorité.

Pomoc klášteru v Krnově po povodních